Нашите проекти

Проектите са ни от регионално, национално и международно значение.

Фокус на нашите проекти са качеството на въздуха и как то влияе върху здравето ни. 
Projects Filters
  • Всички
  • Здравни (2)
  • Образователни (2)
  • Работа с данни (2)
Unmask_my_city_Sofia

Семинар с работници и синдикати

Сдружение „Въздух за здраве“ разработи обучителен семинар, който има за цел да повиши информираността на работниците и служителите от синдикализираните предприятия на Национална синдикална федерация „Метал-Електро“ към КНСБ, относно здравните последици от замърсяването на околната среда, климатичните промени и влиянието им върху икономиката, възможностите, които Зеленият пакт дава на страната ни. 

научи повече
Unmask_my_city_Sofia

Световен ден на белия дроб

Въздух за здраве“ и нашите партньори от Световния алианс за климат и здраве (GCHA) както и техните партньори Здравеопазване без вреди (Health Care Without Harm), Алианс за здраве и околна среда (Health and Environment Alliance), Алианса за климат и здраве на Съединените щати (the US Climate and Health Alliance) и Здравен алианс за борба с изменението на климата на Обединеното кралство (the UK Health Alliance for Climate Change) се стремим да организираме представители на здравната общност, за да насърчат вземането на практически и здравно-ориентирани решения, както и да създадат осезаеми промени в политиките на ниво град, които да доведат до ясна глобална тенденция за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете до 2030 г. Това ще доведе до намаляване на смъртните случаи, болестите, а като страничен ефект и снижаване на емисиите на парникови газове

научи повече
Unmask_my_city_Sofia

Какво дишат децата в класните стаи

Международна акция на лекарите, в която участваха и 7 софийски училища. В класните стаи на тези 7 училища в продължение на 4 седмици се измерваха нивата на NO2, PM2,5 и CO2. Представител на „Въздух за здраве“ посети класната стая за 20 минути, в които запозна учениците с изследването и с основните проблеми, които замърсителите причиняват. PM2.5 са малки замърсители, които причиняват различни здравословни проблеми, тъй проникват през белия дроб в кръвния поток. Високите нива на CO2 могат да доведат до главоболие, сънливост, лоша концентрация, загуба на внимание и т.н

научи повече
Unmask_my_city_Sofia

Мобилното приложение AirLief

AirLief е социална иновация, разработена съвместно с лекарите и експертите по въздушно замърсяване от "Въздух за здраве. AirLief е безплатно мобилно приложение за Android и iOS, което комбинира по иновативен начин моментното качество на въздуха със здравна информация и персонализиране съвети за предпазване. Създадено в България - използвано в над 70 държави.

научи повече
Unmask_my_city_Sofia

Unmask my City - Sofia

Международна акция на лекарите, медицинските сестри и свързаните с тях здравни специалисти, които са посветени на подобряване на здравето на пациентите и общностите. Подобряването на качеството на въздуха и намаляването на емисиите в нашите градове ще спести милиони животи и ще подобри здравните резултати за милиарди хора.

научи повече

Деница Иванова

Мениджър Проекти
"Всички мои усилия са насочени към подобряване на качестово на живот и превръщането на страната ни в по-здравословно място за живеене."

Нашата експертиза

Здравна експертиза

Знания в сферата на въздушно замърсяване

Работа с данни и научни институти

Устойчиви политики

Желаете да създадем нещо заедно?

Споделете как можем да създадем стойност заедно.
контакти
Air4Health © 2017 – 2024 Всички права запазени!
Въздух за здраве
Здравно сдружение в обществена полза.

София, България.
cloud-uploadflaggraduation-hatlicensecrossmenu