Our projects

Our projects are of regional, national and international importance.

The focus of our projects is air quality and how it affects our health. 
Projects Filters
  • Всички
  • Здравни (2)
  • Образователни (2)
  • Работа с данни (2)
Unmask_my_city_Sofia

Сдружение „Въздух за здраве“ разработи обучителен семинар, който има за цел да повиши информираността на работниците и служителите от синдикализираните предприятия на Национална синдикална федерация „Метал-Електро“ към КНСБ, относно здравните последици от замърсяването на околната среда, климатичните промени и влиянието им върху икономиката, възможностите, които Зеленият пакт дава на страната ни. 

learn more
Unmask_my_city_Sofia

Въздух за здраве“ и нашите партньори от Световния алианс за климат и здраве (GCHA) както и техните партньори Здравеопазване без вреди (Health Care Without Harm), Алианс за здраве и околна среда (Health and Environment Alliance), Алианса за климат и здраве на Съединените щати (the US Climate and Health Alliance) и Здравен алианс за борба с изменението на климата на Обединеното кралство (the UK Health Alliance for Climate Change) се стремим да организираме представители на здравната общност, за да насърчат вземането на практически и здравно-ориентирани решения, както и да създадат осезаеми промени в политиките на ниво град, които да доведат до ясна глобална тенденция за намаляване на замърсяването на въздуха в градовете до 2030 г. Това ще доведе до намаляване на смъртните случаи, болестите, а като страничен ефект и снижаване на емисиите на парникови газове

learn more
Unmask_my_city_Sofia

Международна акция на лекарите, в която участваха и 7 софийски училища. В класните стаи на тези 7 училища в продължение на 4 седмици се измерваха нивата на NO2, PM2,5 и CO2. Представител на „Въздух за здраве“ посети класната стая за 20 минути, в които запозна учениците с изследването и с основните проблеми, които замърсителите причиняват. PM2.5 са малки замърсители, които причиняват различни здравословни проблеми, тъй проникват през белия дроб в кръвния поток. Високите нива на CO2 могат да доведат до главоболие, сънливост, лоша концентрация, загуба на внимание и т.н

learn more
Unmask_my_city_Sofia

AirLief е социална иновация, разработена съвместно с лекарите и експертите по въздушно замърсяване от "Въздух за здраве. AirLief е безплатно мобилно приложение за Android и iOS, което комбинира по иновативен начин моментното качество на въздуха със здравна информация и персонализиране съвети за предпазване. Създадено в България - използвано в над 70 държави.

learn more
Unmask_my_city_Sofia

Международна акция на лекарите, медицинските сестри и свързаните с тях здравни специалисти, които са посветени на подобряване на здравето на пациентите и общностите. Подобряването на качеството на въздуха и намаляването на емисиите в нашите градове ще спести милиони животи и ще подобри здравните резултати за милиарди хора.

learn more

Denitsa Ivanova

Project manager
"All my efforts are aimed at improving the quality of life and making our country a healthier place to live."
european_citizen_science
AirLief_logo
clean-air-fund-logo-vector-xs

Our expertise

Health expertise

Knowledge in the field of air pollution

Work with data and scientific institutes

Sustainable policies

Want to create something together?

Share how we can create value together.
contacts
Air4Health © 2017 – 2024 Всички права запазени!
Въздух за здраве
Здравно сдружение в обществена полза.

София, България.
cloud-uploadflaggraduation-hatlicensecrossmenu